• Tips
  • Surfplattor ersätter läroböcker i Sollentuna

Surfplattor ersätter läroböcker i Sollentuna

Elever i Sollentuna ska få papper och penna först i tvåan. Skolböcker är snart ett minne blott.  År 2013 ska alla elever i Sollentuna ha surfplattor och datorer i stället för läromedel.

De yngsta får surfplattor och skolorna får välja mellan surfplatta, pc eller mac till de äldre. Alla lärare ska ha sin egen dator. Med hjälp av en webbaserad portal ska eleverna kunna spara sina arbeten och få tillgång till program. Det är inte meningen att eleverna ska sitta vid datorerna hela dagarna. Arbetssättet ska variera precis som idag.

Det kan kännas som science fiction men "framtidens skola" är snarare sent kommen, tycker Maria Stockhaus (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden. "Jämfört med övriga samhället ligger skolan i bakvattnet". 

- Tegelhagsskolan presterar bra på nationella prov och den har varit helt digitaliserad i tre år. Men vi har inte gjort några före-, eller efterstudier. Däremot vet vi att vi förbereder eleverna väl inför arbetslivet och framtiden, säger Maria Stockhaus.

- Skolan ska ta klivet in i nutiden i stället för att hålla till i forntiden. Datorn är ju lika självklar som papper och penna, ändå har bara varannan lärare i Sverige i dag en dator, det är fullständigt vansinnigt, säger Maria Stockhaus.

Detta och mycket mer står att läsa i en artikel i Dagens Nyheter http://www.dn.se/sthlm/surfplattor-ersatter-skolbocker-i-sollentuna.

Skriv ut

Skoldatatek.se är en gemensam webbplats
för Sveriges Skoldatatek